Stameltaal oude en nieuwe gedichten

Stameltaal

Oude en nieuwe gedichten van Pierre Tuning

Pierre Tuning schrijft al vanaf de schoolkrant gedichten. Vaak geïnspireerd door de Vijftigers (Remco Campert en Lucebert vooral) en de Beat Generation (Jack Kerouac).

In zijn zoektocht naar ‘geestelijke verdieping’ voerde die langs  oosterse wijsheden maar ook langs pogingen om in taal (‘stameltaal’ ) iets te doen met Jazz & Poetry. Latere pogingen tonen op allerlei manieren een hang naar het zelfstandig filosoferen en moraliseren. Dat moraliseren werd politieker toen hij zich meer met het reilen en zeilen in zijn woonplaats en geboortedorp Aalsmeer begon bezig te houden. Dit boek vormt een prachtig overzicht van zijn gedichten.

 

Pierre Tuning (1943)  was tot zijn pensionering redacteur bij het NOS Journaal (tv) en is nog steeds actief bij het bevorderen van het culturele leven van Aalsmeer. Hij organiseert maandelijks jazzconcerten in cultureel café Bacchus en schrijft wekelijks columns (‘Pennenstreken’) in aalsmeervandaag.nl.

De laatste jaren schreef hij op uitnodiging van de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer  een thematisch gedicht voor de ‘expositie’ op het Boomkwekerskerkhof en voor de Nationale Gedichtendag.

 

Bestelinformatie

ISBN 9789491591303

132 pagina’s, ingenaaid paperback, € 14,50

 

Bestellen via de boekhandel of rechtstreeks via info@conferent.nl