Kronkelpaden

Kronkelpaden

in de voetsporen van hun verleden

Toen mensen nog alleen maar voedsel verzamelden of vee hoedden en nog later velden en tuinen aanlegden lieten zij sporen achter. Die sporen werden paden en wegen. Over deze paden trokken de mensen om te vluchten, te handelen of om mensen in andere nederzettingen te ontmoeten, maar ook om te smokkelen, te vechten of om te veroveren.  Al die paden en wegen door bergen en bossen over grasvlakten en woestijnen hadden functies. Miljoenen en miljoenen mensen (en last- en rijdieren) trokken en trekken er soms nu nog overheen..

Herbert Paulzen heeft die paden bezocht en gelopen in hun sporen daarbij gezocht naar hun ontstaan en geschiedenis. Daarbij genoot hij van de indrukwekkende  omgeving en beschreef aan de hand van gesprekken met de huidige bewoners, de functie van deze paden.

Herbert Paulzen.

In de oorlog geboren in het Duitse dorpje Höngen in het grensgebied Selfkant, dat na de oorlog door Nederland werd geannexeerd,  volgde de Nederlandse basisschool en HBS in Sittard, vertrok voor een jaar naar Parijs en studeerde culturele antropologie in Amsterdam. Werd  daarna journalist en aangesteld als hoofdredacteur van een krant. Tenslotte koos hij er voor om “vrij” de wereld in te trekken als freelancer. In deze periode schreef hij prachtige verhalen die gepubliceerd werden in diverse tijdschriften en kranten.

Bestelinformatie:

ISBN 9789491591297

240 pagina’s, ingenaaid € 19,50

Bestellen via de boekhandel of rechtstreeks via info@conferent.nl